25aug

WhatsApp zet de deur open voor bedrijven

WhatsApp wil dat bedrijven de berichtendienst gaan gebruiken om te communiceren met hun klanten. De app heeft daarom zjin privacyvoorwaarden aangepast.

Dat vertelt Matt Steinfeld, een woordvoerder van WhatsApp, aan NU.nl. Binnenkort zou bijvoorbeeld een vliegtuigmaatschappij een instapkaart kunnen sturen via de dienst, of kan een bank rekeninghouders een WhatsApp-berichtje sturen wanneer er een verdachte transactie plaatsvindt.

Hoewel WhatsApp benadrukt dat het geen grote banneradvertenties zal plaatsen binnen de app, erkent Steinfeld dat dit de deur ook openzet voor commerciële berichtjes over aanbiedingen en speciale acties van bedrijven.

Hoe bedrijven precies gebruik kunnen gaan maken van WhatsApp is onduidelijk. Wel is duidelijk dat dit voor de dienst, die gratis is voor consumenten, een manier wordt om geld te verdienen.

Facebook

Het was tot nu toe niet toegestaan voor bedrijven om gebruik te maken van de chatapp van moederbedrijf Facebook. Daarom moeten de privacyvoorwaarden nu worden aangepast. Ook wordt de database van WhatsApp beter geïntegreerd met die van andere Facebook-diensten en zullen telefoonnummers van gebruikers worden gedeeld met het moederbedrijf.

Volgens WhatsApp helpt het delen van die informatie bij het verbeteren van de advertenties op Facebook. Ook helpt het volgens het bedrijf bij het bestrijden van spam-accounts; zo kan één spammer tegelijkertijd op Instagram, Facebook en Whatsapp worden geblokkeerd.

WhatsApp belooft dat de inhoud van berichten en telefoongesprekken die via de dienst worden verstuurd en gehouden, niet zullen worden gedeeld met Facebook. De berichten worden nog steeds verwijderd van de WhatsApp-servers wanneer zij zijn aangekomen bij de ontvanger, en worden ook nog steeds versleuteld verstuurd.

Gebruikers die niet willen dat hun WhatsApp-gegevens door Facebook worden gebruikt om persoonlijke advertenties te tonen, kunnen het delen van accountgegevens uitschakelen. Op de site van WhatsApp wordt uitgelegd hoe dat moet.

TAGS:

ABOUT THE AUTHOR

Arjen

Leave A Comment