13aug

Smartphones geschikter voor VR

Smartphones worden wellicht volgend jaar al een stuk krachtiger en zuiniger dankzij nieuwe processoren van ARM. Eén daarvan is de Cortex-A73 processor, die volgens de makers zo’n 30 procent zuiniger werkt dan voorganger A72. Ook moet hij 1,3 keer beter presteren. Dat komt vooral goed van pas om intensieve taken zonder problemen langer te kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan toepassingen voor virtual of augmented reality.

Naast de Cortex-73 is er ook een nieuwe grafische processor ontworpen door ARM, de Mali-G71. Die presteert 50 procent beter dan zijn voorganger en is 20 procent efficiënter. Hiermee is het mogelijk om beelden in hoge resolutie beter te verwerken. Met de chip is het ook mogelijk om de pixels uit VR-beelden weg te filteren als je een headset als Gear VR gebruikt.

De ontwerpen zijn al door verschillende technologiebedrijven gelicenseerd, waaronder Samsung, HiSiilicon en MediaTek. ARM maakt zelf geen processoren, maar ontwerpt ze. Chipfabrikanten betalen het bedrijf vervolgens om het ontwerp te mogen gebruiken. ARM is heel belangrijk in de smartphone-industrie, in het gros van de mobiele toestellen is ARM-technologie te vinden.

ABOUT THE AUTHOR

Arjen

Leave A Comment