25aug

Robothandschoen laat mensen virtuele voorwerpen voelen

Een Chinese startup heeft handschoenen ontwikkeld die aan de vingers trekken, en zo de illusie geven dat mensen objecten in VR daadwerkelijk vasthebben.

Startup Dexta Robotic werkte de afgelopen twee jaar aan zijn Dexmo-handschoenen. Na ruim twintig prototypen kwam het bedrijf uit op het huidige ontwerp, waarbij een robothand in een soort klauw-houding bovenop de hand van de gebruiker wordt geplaatst.

Door op verschillende manieren en met een verschillende kracht aan de vingers te trekken, kunnen allerlei verschillende voorwerpen worden gesimuleerd. Zo kan de handschoen de harde aanraking van een een steen simuleren, maar ook het flexibele gevoel van een virtueel badeendje. De handschoen veert dan een beetje wanneer de gebruiker hard genoeg knijpt.

Door motion-controllers aan de handschoenen te koppelen weten virtuele systemen zoals Oculus Rift en HTC Vive waar de handschoenen zich in de ruimte en ten opzichte van elkaar bevinden. Het systeem werkt op zichzelf draadloos, en kan op een batterij volgens Dexta ‘erg lang mee’.

De handschoenen moeten maken dat mensen hun handen net zo intuïtief in de virtuele wereld kunnen gebruiken als dat ze in de echte wereld doen. Toch is het systeem nog niet voltooid, en kan de Chinese startup nog geen verschijndatum of prijs voor de handschoenen noemen.

ABOUT THE AUTHOR

Arjen

Leave A Comment