14aug

Artists for Sea Shepherd, deel 1

Van kinds af aan is Arjen gefascineerd door de reusachtige, majestueuze walvissen uit onze oceanen. Onbegrijpelijk vindt hij het dan ook dat er nog steeds goedkeuring wordt afgegeven voor het afschieten van (minimaal 1000) walvissen per jaar, en nog gekker vindt hij het dat er landen zijn die dit daadwerkelijk doen. Een droom van Arjen was (en is het nog steeds) om eens in zijn leven met een rubber bootje voor een harpoen schip te varen om deze nutteloze vorm van afslachting te voorkomen.

Sea Shepherd is een internationale non-profit organisatie met als doelstelling het wereldwijd beschermen van het leven in zee, een organisatie naar mijn hart en waar ik graag een steentje aan wil bijdragen. Helaas kan ik niet de tijd vrij maken om vier maanden op zee te gaan strijden en dus gaat mijn jongensdroom in rook op. Met deze droom in het achterhoofd blijft de realiteit knagen, hoe kan ik toch iets voor deze goede zaak betekenen en doen?

Research leert mij dat ook veel celebrities steun betuigde aan Sea Shepherd in de vorm van donaties. Een geweldig gebaar echter wil men daar meestal geen bekendheid aan geven en blijft deze warmhartige steun vaak onbekend. Ontzettend jammer wanneer je bedenkt welke positieve invloed deze celebrities kunnen hebben op hun fans, werkelijk honderdduizenden potentiële aanhangers/donateurs die nu niet worden bereikt.

Samen met studio-vriend Kim Ho Kim schreef Arjen een gedicht waarin we de schoonheid van deze dieren beschrijven en ons ongenoegen uitte over het doden van deze giganten. Met dit gedicht in de hand nam Arjen contact op met zijn grote inspirator en goede vriend Rutger Hauer met de vraag of hij bereid was zijn prachtige stem als voice-over in te zetten. Rutger twijfelde geen moment en spreekt niet alleen het gedicht in maar neemt ook contact op met zijn vriend Vangelis die op zijn beurt weer een stuk muziek rechten vrij aan ons schenkt.
Met deze ingrediënten: het gedicht ingesproken door Rutger Hauer, muziek van Vangelis en beeldmateriaal van Sea Shepherd maakt Arjen een video statement.

Dit videostatement zetten we op Youtube en binnen no-time hebben we duizenden views en ontvangen we support van over de gehele wereld.

Ligt hier dan de sleutel voor succes en een bijdrage aan Sea Shepherd?
Wordt vervolgd…

ABOUT THE AUTHOR

Arjen

Leave A Comment